مقدمه
حتما برای خیلی از افراد این سوال به وجود آمده که "ملاک های ما برای ازدواج باید به چه صورت باشد؟" یا "با توجه به چه ملاکهایی میتوانیم زندگی مشترک پایداری داشته باشیم؟". در مقالهی پیش رو، به این نوع سوالات پاسخ داده شده است. با موج زندگی همراه باشید تا پاسخ سوالات خود درباره ازدواج را بیابید.
سن
ابتداییترین موردی که باید در امر ازدواج به آن توجه داشت، اهمیت سن و اختلاف سنی در ازدواج میان طرفین است. معمولا بهتر است اختلاف سنی بین دو نفر که میخواهند با یکدیگر ازدواج کنند، 2 تا 8 سال (میانگین 5 سال) سن پسر از دختر بیشتر باشد. اگر این اختلاف سنی کمتر هم باشد اشکالی ندارد و باید مورد دیگری برای تایید این موضوع بررسی شود که در ادامه توضیح داده شده است. اما کمتر بودن سن پسر از دختر برای ازدواج توصیه نشده است چرا که معمولا زوج نمیتوانند با تفاهم و رضایتمندی به زندگی مشترک خود ادامه دهند. البته موارد استثنایی وجود دارد که این استثنائات اصلا نباید به عنوان یک قاعده برای ازدواج کردن در نظر گرفته شوند.
اگر اختلاف سنی دختر و پسر کمتر از 2 سال بود و یا همسن بودند، باید سن روانی این زوج با استفاده از تستهای شخصیت شناسی بررسی شود و بالاتر بودن یا برابری سن روانی دختر و پسر محرز گردد.
ظاهر
اهمیت ظاهر در ازدواج نیز یکی دیگر از ملاکهای مهم است که باید قبل از ازدواج به آن توجه کنید. قبل از ازدواج کردن، طرفین باید برای یکدیگر "دلنشین" باشند. چهره، اندام و قد دو طرف باید مورد پسند دو جوان که میخواهند باهم ازدواج کنند باشند و نه انتخاب اعضای خانواده آنها.
البته به این موضوع هم باید توجه شود که ظاهر، جزو ویژگیهای اصلی افراد نبوده و نباید برای ازدواج اهمیت بیشتری از ملاکهای مهمتر داشته باشد؛ و همچنین نباید به دنبال زیباترین چهرهها بود.
راستگویی و امانتداری
صداقت، اعتماد را به همراه خود به ارمغان میآورد. اهمیت صداقت داشتن طرفین در ازدواج نیز به قدری مهم است که از پیشوایان دینی نقل شده در امر ازدواج، نباید تنها به نماز و روزه گرفتن فرد توجه کرد و با توجه به آن، مناسب بودن فرد مورد نظر را نتیجه گرفت بلکه صداقت و امانتداری فرد نیز باید بررسی شود.
البته این را هم باید در نظر داشت که برای اثبات صداقت، فرد نباید به اشتباهی که قبلا مرتکب شده و دیگر آن را تکرار نکرده است اعتراف کند. اما مواردی که با تحقیق و بررسی و گذشت زمان در آینده آشکار میشوند یا ممکن است که آشکار شوند، نباید پنهان شوند.
شخصیت شناسی
از موارد دیگری که باید قبل از ازدواج به آن توجه شود، شخصیت شناسی طرفین است که به طرفین ازدواج کمک میکند قبل از ازدواج یکدیگر را بهتر بشناسند و تحقیقات درباره یکدیگر را هدفمندتر میکند. البته مشاوران ازدواج هم باید در این موضوع به طرفین ازدواج کمک کرده و زوجها را مطلع سازند که اهمیت اخلاق در امر ازدواج به چه صورت است و اخلاق آنها در زمانهای مختلف ممکن است چگونه باشد تا بتوانند در تحقیقات خود، این موضوعات را هم در نظر بگیرند. البته در این مورد نباید به انکارهای یکدیگر توجه کرد و بازهم باید در مورد آنها تحقیق شود.
گاهی گفته میشود "با ازدواج همه مشکلات روانشناختی برطرف و اختلالات شخصیتی کنترل میشوند و دیگر نیازی به اقدام برای درمان نیست". این در حالی است که اگر قبل از درمان اختلالات شخصیتی و روانشناختی خود ازدواج کنیم، این احتمال وجود دارد به جای اینکه خودمان درمان شویم و اختلالات شخصیتیمان کنترل شوند، شخص مقابل نیز مشکلات خود را وارد زندگی مشترک کرده و این مسئله باعث دوچندان شدن مشکلات میشوند. در نتیجه حتما قبل از ازدواج، این مشکلات باید با کمک یک روانشناس کنترل شده و درمان شوند و شما برای این موضوع میتوانید از روانشناسان ما کمک بگیرید.
مواردی که باید در این مورد بررسی شوند، استقلال افراد، مسئولیتپذیری، سلامت روان، سلامت شخصیت، صداقت و سخاوتمندی هستند که از طریق تستهای روانشناختی قابل تشخیصاند.
دینداری
دینداری سه جنبه دارد. باورها، احکام و اخلاق. در مورد این موارد باید در مراحل تحقیقات قبل از ازدواج باید تحقیق شود و طرفین باید درمورد آنها باید با یکدیگر صحبت کنند. اهمیت دینداری در ازدواج به این صورت نیست که حتما فرد مقابل باید دیندار باشد. بلکه به این صورت است که طرفین باید با عقاید یکدیگر همانگونه که هستند کنار بیایند.
هرکس باید درباره بایدها و نبایدهای خود با طرف مقابل صحبت کند و او را در جریان ارزشهای خود قرار دهد. برخی از این موارد، با خودشناسی پیدا شده و برخی دیگر، توسط مشاور به شما گفته میشود.
شایستگی خانوادگی
یکی دیگر از موارد بسیار مهمی که در هنگام ازدواج باید به آن توجه کنیم، چگونگی فضای خانواده و شایستگی خانوادگی شخص مقابل ازدواج است. قطعا منصفانه نیست که از این موضوع چشمپوشی کنیم و اگر مشکلی در شخص مقابل ما وجود دارد، شخص باید خودش با انتخاب خود، این مشکلات را اصلاح کند. انسان هرزمان که بخواهد میتواند خود را اصلاح کند. این موضوع در سنین بالاتر فقط سختتر میشود اما اگر شخص حاضر باشد این سختیها و مشکلات را به جان بخرد، میتواند خود را اصلاح کند.
این شایستگی، هم از نظر اجتماعی-اقتصادی و هم از نظر اقتصادی-سیاسی باید بررسی شود. هرچه این دو مورد در خانوادهها بیشتر نزدیک به هم باشند، این دو جوان سازگاری بیشتری باهم خواهند داشت.
بخشندگی و سخاوتمندی
این مورد برای آقایان بسیار مهم است. به این معنی که آقایان باید سخاوتمندی بالایی داشته باشند اما در خانمها اگر کمتر باشد بهتر است. البته این مورد باید با توجه به شرایط مالی زوجین در نظر گرفته شود و باید با یکدیگر به تفاهم برسند که هرکس چه مقدار میتواند به دیگری کمک مالی داشته باشد.
جمعبندی
این موارد تنها برخی از مهمترین ملاکهایی بودند که هنگام انتخاب شریک زندگیتان باید به آنها توجه داشته باشید. با توجه کردن به این موارد، میتوانید پیشبینی دقیقتری از مناسب بودن شریکی که برای خود میخواهید انتخاب کنید داشته باشید. چرا که ممکن است وجود مشکل در هریک از این ملاکها، بعدها دلیل اختلاف بین شما و همسرتان شوند؛ حتی اگر به نظرتان کوچک بیایند.
شما میتوانید برای کسب دانش بیشتر و شناخت بیشتر همسر آیندهتان، با تماس با مرکز مشاوره موج زندگی، به بهترین مشاوران ما در مرکز مشاوره موج زندگی با مدیریت خانم دکتر صبورنژاد با بیش از ده سال تجربه در زمینه ازدواج، مراجعه نموده و از تجربیات مشاوران این مرکز استفاده کنید تا زندگی مشترک بهتری را بتوانید با شریک زندگی خود بسازید. البته به این موضوع نیز باید توجه داشته باشید که هیچکس، حتی بهترین مشاوران ازدواج سراسر جهان، نمیتواند به شما بگوید که موردی برای شما مناسب هست یا خیر و مشاوران صرفا به شما کمک میکنند که یکدیگر را بیشتر شناخته و در صورت وجود مشکل، برای حل آن اقدام نموده تا زندگی مشترک مطلوبی را با یکدیگر داشته باشید.